Waarom

Wij zien de wereld niet zoals hij is, maar zoals wij zijn. Doordat wij vaak aannames doen voor een ander op basis van wat wij denken, ontstaan er misvattingen en ruis.

Zakelijk

Binnen een organisatie hebben we te maken met  diverse levels. Een organogram brengt precies in kaart hoe deze levels eruit zien. Of het nu gaat om een Multi National Company, een maatschap, een school, een vereniging, of een winkel(keten).  Eigenlijk overal waar mensen samen werken.

 

Deze levels differentiëren de taken en werkzaamheden van een ieder binnen het bedrijf. Heel handig en overzichtelijk. Bovenaan staat de CEO, directeur, groot aandeelhouder, eigenaar, dan de werkvloer welke onder te verdelen is in management lagen/commercieel/sales/marketing/administratie/catering/personeelszaken/enz.

 

Een bedrijf stelt doelen: winst maken, werken met minimale kosten, effectiviteit  op de werkvloer, minimale gezondheids-gerelateerde absenties van medewerkers, rust en structuur op de werkvloer, besparen, groeien en ontwikkelen.

 

Iedere functie dient bekleed te worden door een werknemer die de gestelde doelen, optimaal kan behalen. Maar.. staat jouw werknemer/collega wel op de juiste plek?

Heeft jouw manager wel het temperament voor een leidinggevende functie? Is jouw secretaresse wel accuraat en zorgvuldig genoeg? Beschikt jouw salesman wel over de juiste overredingskracht? Heb je niet teveel werknemers in dienst?

Kortom, waarom?

  • wil jij de juiste arbeidssnelheid genereren
  • de effectiviteit op alle levels binnen je bedrijf hoger
  • omzet omhoog
  • het optimale uit sales halen
  • kosten naar beneden
  • personeelskosten omlaag
  • verbeterde teamontwikkeling en teambuilding
  • effectieve leidinggevenden en teammanagers creeren
  • optimaal met conflicten omgaan en oplossen
  • energiek zijn omdat je je doelen optimaal kan behalen

 

Dan kan je werken met DISC(analyses), niet laten ontbreken in jouw organisatie.

Privé relaties

Wanneer je als partners door het leven gaat, ontkom je er niet aan dat je elkaar niet altijd begrijpt op sommige vlakken, of in bepaalde situaties. Jij staat al klaar met je jas aan en je sleutels in je hand, en hij/zij is aan het bedenken waar jullie heen gaan en hoe jullie dat gaan doen.

Pas wanneer je van elkaar weet aan de hand van een Persoonlijk DISC Profiel en ook begrijpt hoe jullie gedrag (reacties, acties, tonaties, lichaamstaal) in elkaar steekt, kan je een duurzame relatie hebben die jullie beiden voornamelijk energie en geluk brengt.

Gezin en (kleine) kinderen

Vader en moeder, beiden verschillende primaire gedragsvoorkeuren en temperamenten. Jullie kind heeft ook een eigen temperament en voorkeurs gedragsstijl. Wellicht heb je meerdere kinderen…Wat een verschillende energieën in huis!

 

Jullie als ouders zullen beide een andere perceptie hebben van het gedrag van je kind(eren).  Tenslotte is het heel herkenbaar dat het kind door pappa heel anders wordt gezien dan door mama.

 

We interpreteren immers andermans gedrag vanuit eigen perspectief, zoals wij zijn. Als je als ouder weet welke primaire natuurlijke gedrag en temperament jouw kind heeft, vanuit JOUW perspectief, en je partner dat weet vanuit ZIJN of HAAR perspectief, biedt dat enorm veel houvast , structuur en richting.

 

Het ene kind vraagt om tijd om iets te overdenken, het andere reageert direct met een antwoord of actie.  DISC geeft tools voor de manier waarop jij/jullie het beste met je kind(eren) kan omgaan in de vorm van opvoeden, aanleren, begrijpen, ondersteunen en plezier maken!